Výborný nakládaný hermelín s chilli

Ingredience

  • 5 ks

    hermelín

  • 1 lžička

    chilli koření

  • 10 kuliček

    celý černý pepř

  • 2 špetky

    sůl

  • 3 lístky

    bobkový list

  • 0,5 ks

    červená cibule

  • 2 ks

    sušená chilli paprička

  • 2 papričky

    česnek

  • 0,5 ks

    cibule

  • 5 kuliček

    nové koření

  • 2 lžičky

    mletá sladká paprika

V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.Na dno sklenice dáme trochu cibule (oba druhy) a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy.Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin (jemné údery na sklenici). Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat.Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem. Dobrou chuť.