Výborný nakládaný hermelín s chilli
Ingredience
-
5 ks
hermelín
-
1 lžička
chilli koření
-
10 kuliček
celý černý pepř
-
2 špetky
sůl
-
3 lístky
bobkový list
-
0,5 ks
červená cibule
-
2 ks
sušená chilli paprička
-
2 papričky
česnek
-
0,5 ks
cibule
-
5 kuliček
nové koření
-
2 lžičky
mletá sladká paprika

V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli.
Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně
rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do
každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě
půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme.Na dno sklenice dáme trochu cibule (oba druhy) a na ni položíme první
hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku
cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů
zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy.Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín
musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných
vzduchových bublin (jemné údery na sklenici). Nakládaný hermelín necháme
přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5
dní můžeme podávat.Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem. Dobrou chuť.