Vepřová panenka s chilli a třešněmi

vepřové maso 2 kusy (panenka)
třešně 300 gramů
olej 2 lžíce
máslo 25 gramů
citron 1 kus
med 3 lžíce
cibule šalotka 2 kusy
víno červené 4 lžíce
moučka škrobová 1 lžička
pepř zelený 1 lžička (drcený)
koření chilli 1 špetka nebo podle chuti
sůl

Panenky osolte, opepřete, potřete olejem a nechte chvíli rozležet. Maso opečte ze všech stran na rozehřáté, olejem potřené pánvi. Přendejte maso do zapékací mísy. Na másle na pánvi velmi zlehka opečte nakrájenou cibulku a přidejte ji k masu společně s vypeckovanými třešněmi, medem, citronovou šťávou a vínem, podle chuti můžete přidat chilli nebo vločky pálivé papriky. Vložte do předehřáté trouby a při 200 °C pečte asi 30 minut (v polovině pečení snižte teplotu na 180 °C).Měkké maso vyndejte, šťávu dolijte podle potřeby trochou vody a zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce vody nebo vína.Maso naporcujte, přelijte omáčkou a podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.