Kuřecí na grilu s chilli omáčkou

Ingredience

8 ks kuřecích stehen
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
1 lžička oleje
1 lžička nasekaného česneku
1/4 lžičky mleté červené papriky
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce chilli omáčky z naší nabídky

Pokud grilujete na dřevěném uhlí, je samozřejmě chuť ovlivněna jeho specifickou vůní. Příznivci pikantních jídel však nemusí být nikterak ošizeni, a to díky nepřebernému množství omáček, které si snadno doma připravíme a nebo použijete omáčku z naší nabídky.

1. Na marinádu v misce smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, olej, oloupaný na jemno nasekaný česnek a mletou papriku
2. Očištěná stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, položíme je na rozpálený gril a a pečeme 10-12 minut
3. Potom je otočíme, potřeme připravenou marinádou a za průběžného otáčení a potírání zbývající marinádou pečeme, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší.