Špízy krkovičky v česnekovo-chilli marinádě
Ingredience
2 hrubší plátky krkovičky
3 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce oleje
3-4 stroužky utřeného česneku
lžička citronové šťávy
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
sušené chilli
podle chuti sůl pepř

Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Maso připravíme na špízy. Osolíme a opepříme z obou stran.
V misce metličkou prošleháme chilii, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.
Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.
Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout. Dobrou chuť.