Špízy krkovičky v česnekovo-chilli marinádě

Ingredience

2 hrubší plátky krkovičky

3 lžíce sladké chilli omáčky

3 lžíce oleje

3-4 stroužky utřeného česneku lžička citronové šťávy

1-2 lžičky hrubozrnné hořčice

sušené chilli

podle chuti sůl pepř




  1. Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Maso připravíme na špízy. Osolíme a opepříme z obou stran.

  2. V misce metličkou prošleháme chilii, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.

  3. Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.

  4. Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout. Dobrou chuť.