Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou

30.08.2019

Ingredience

meloun galia

hrušky

jablka

limetková šťáva

ocet balsamico

chilli paprička

vanilková zmrzlina

oříšky

jako ozdoba může být bazalkový list a borůvka

  1. Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku.

  2. Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.

  3. Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).

  4. Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách.

  5. Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá).Podáváme s vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť.