Grilované ovoce s balsamikovým krémem, chilli a zmrzlinou
Ingredience
meloun galia
hrušky
jablka
limetková šťáva
ocet balsamico
chilli paprička
vanilková zmrzlina
oříšky
jako ozdoba může být bazalkový list a borůvka

Meloun nakrájíme na měsíčky a odstraníme jádra a slupku.
Hrušku podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a rozkrájíme ji na plátky, jablko rozkrájíme na kolečka a jadřinec vypíchneme vykrajovátkem. Ovoce pokapeme limetkovou nebo citronovou šťávou.
Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme ho na hustý sirup (redukci).
Na rozpálený gril položíme grilovací pánev nebo aluminiový tácek a kousky ovoce ogrilujeme po obou stranách.
Teplé přendáme na talíře, přelijeme redukcí a posypeme nasekanou papričkou (kdo nemá rád kombinaci slakého a pikantního, papričku vynechá).Podáváme s vanilkovou zmrzlinou. Dobrou chuť.