Losos pečený v pikantní majonéze
Ingredience
-
3 lžíce
majonéza
-
1,5 - 2 lžičky
mletý koriandr
-
4 porce
filet z lososa s kůží
-
1 lžíce
limetková šťáva
-
1,5 lžíce
jakákoliv chilli omáčka z naší nabídky
- 2 jarní cibulky, pouze zelené části, jemně nakrájené
podle chuti
-
mletý bílý pepř
-
sůl

Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Na okrajích párkrát nařízneme, aby se nekroutilo. Plátky solíme a opepříme z obou stran.
V misce metličkou prošleháme chilli omáčku, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.
Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.
Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout.