Losos pečený v pikantní majonéze

Ingredience

  • 3 lžíce

    majonéza

  • 1,5 - 2 lžičky

    mletý koriandr

  • 4 porce

    filet z lososa s kůží

  • 1 lžíce

    limetková šťáva

  • 1,5 lžíce

    jakákoliv chilli omáčka z naší nabídky

  • 2 jarní cibulky, pouze zelené části, jemně nakrájené

podle chuti

  • mletý bílý pepř

  • sůl

  1. Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Na okrajích párkrát nařízneme, aby se nekroutilo. Plátky solíme a opepříme z obou stran.

  2. V misce metličkou prošleháme chilli omáčku, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.

  3. Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.

  4. Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout.